Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πολλές εταιρίες σιωπούν... Τι πρέπει όλοι οι κάτοχοι (μελλοντικοί ή μη) ιστοσελίδων να γνωρίζουν.

1. Από την στιγμή που αγοράζετε κάποιο domain, ΧΩΡΙΣ να το ζητήσετε, θα πρέπει να σας αποστέλεται ο Κωδικός Εξουσιοδότης του domain που κατοχυρώσατε, καθώς και την ΑΚΡΙΒΗ επωνυμία τα οποία δηλώθηκαν κατά την καταχώρηση αυτή. Ο λόγος πολύ απλός. Κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσετε τη μεταφορά του domain σας σε κάποιον άλλο καταχωρητή. Για να γίνει λοιπόν αυτό, είναι απαραίτητα τα δύο παραπάνω στοιχεία. Δεν είστε υποχρεωμένοι σε καμμία περίπτωση να μπαίνετε στην διαδικασία να αποστέλετε ούτε αιτήσεις, ούτε υπογραφές, ούτε οτιδήποτε άλλο για να καταφέρετε να αποκτήσετε τα στοιχεία αυτά. Από την στιγμή λοιπόν που έχετε πληρώσει οποιονδήποτε καταχωρητή για να κατοχυρώσει το domains σας, έχετε δικαίωμα να τα γνωρίζετε εξ' αρχής.

2. Με την αγορά από οποιαδήποτε εταιρία κάποιου πακέτου φιλοξενίας έχετε επίσης το δικαίωμα να γνωρίζετε τους κωδικούς πρόσβασης στην διαχείριση του πακέτου φιλοξενίας και συνεπώς στα αρχεία της ιστοσελίδας σας (FTP Credentials), καθώς και τους κωδικούς των λογαριασμών E-mail, κλπ. Δεν υπάρχει καμμία νομική δικαιολογία την οποία μπορεί να επικαλεστεί οποιαδήποτε εταιρία προκειμένου να μη σας παραδώσουν τους κωδικούς αυτούς. Το μοναδικό που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτό, είναι πως αν προκύψει κάποιο σφάλμα στην ιστοσελίδα ή σε κάποιον E-mail λογαριασμό σας το οποίο προκλήθηκε από εσάς, καμμία εταιρία σαφώς δεν θα αναλάβει την ευθύνη.

Απαιτήστε λοιπόν από όποια εταιρία σας "κρατάει κρυφά" τα παραπάνω στοιχεία, καθώς είναι πολύ απλός ο λόγος: Έχετε πληρώσει για όλα αυτά και συνεπώς αποτελούν ιδιοκτησία σας.

Μεταφορά Φιλοξενίας

Μεταφέρετε την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας σε εμάς ΔΩΡΕΑΝ !!!

Μεταφέρετε την ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα σας στους servers μας και πληρώστε μας την ημερομηνία που θα ανανεώνατε την φιλοξενία σας στην προηγούμενη εταιρία!

Έλεγχος και Εγκυρότητα

Για να ελέγξετε κατά πόσο ποσοστό ακολουθεί ο περιηγητής / browser σας τα W3C Standards, μπορείτε χρησιμοποιώντας τον να επισκεφθείτε αυτήν την διεύθυνση: acid3.acidtests.org

Για να ελέγξετε την εγκυρότητα του Markup της ιστοσελίδας σας, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση και συπληρώστε την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας: validator.w3.org

Ελέγξτε την βαθμολογία PageRank που διαθέτει η ιστοσελίδα σας: www.prchecker.info

Χρήσιμα προγράμματα γιά τους χρήστες του Internet

Ανάγνωση PDF Αρχείων:

Acrobat Reader

Αναπαραγωγή Αρχείων Flash:

Flash Player

Shockwave Player

Προτεινόμενο software FTP Πρόσβασης

Περιβάλλον Linux Περιβάλλον MacOS Περιβάλλον Windows
Filezilla

Προτεινόμενο software Αλληλογραφίας / Mail

Η δική μας πρόταση για ένα πρόγραμμα αλληλογραφίας, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν προγράμματα σαν το Outlook Express (το οποίο έχει σταματήσει να αναβαθμίζεται από το 2002), είναι η χρήση του εύκολου, γρήγορου και αξιόπιστου Mozilla Thunderbird.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:

Περιβάλλον Linux Περιβάλλον MacOS Περιβάλλον Windows
Thunderbird (EN - GR)

Δοκιμάστε άλλους browsers...

Έπειτα από πολλές αναφορές για σοβαρά κενά ασφαλείας, μηνύσεις από χώρες, μη-ακολουθίας των W3C Standards (κάντε ένα τεστ με οποιαδήποτε έκδοση του Internet Explorer στο acid3.acidtests.org) και πολλούς άλλους λόγους, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιον άλλον browser.

Επίσης, ανακοινώνουμε ότι δεν θα γίνεται εφικτή από εμάς η απόλυτη υποστήριξη για προηγούμενες εκδόσεις του συγκεκριμένου browser εφόσον δεν συμμορφώνονται με τα W3C Standards.

Με αυτό σαφώς δεν εννοούμε πως οι ιστοσελίδες σας δεν θα υποστηρίζονται καθόλου από τον Internet Explorer, απλώς από την στιγμή που ακολουθούν τα W3C Standards και είναι σωστά ορατές από browsers που επίσης τα ακολουθούν, δεν θα είναι πάντα εφικτό το ακριβώς ίδιο ορατό αποτέλεσμα αν χρησιμοποιείτε αυτόν τον browser.

Browsers που προτείνουμε είναι οι εξής:

Περιβάλλον Linux Περιβάλλον MacOS Περιβάλλον Windows
Mozilla Firefox (EN - GR) Mozilla Firefox (EN - GR) Mozilla Firefox (EN - GR)
Google Chrome (EN - GR) Google Chrome (EN - GR) Google Chrome (EN - GR)
  Apple Safari  

Παρ' όλ' αυτά, όποιοι χρήστες επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτόν τον browser, το λιγότερο που μπορούμε να προτείνουμε είναι να τον αναβαθμίζουν συχνά από εδώ.