Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πολλές εταιρίες σιωπούν... Τι πρέπει όλοι οι κάτοχοι (μελλοντικοί ή μη) ιστοσελίδων να γνωρίζουν.

1. Από την στιγμή που αγοράζετε κάποιο domain, ΧΩΡΙΣ να το ζητήσετε, θα πρέπει να σας αποστέλεται ο Κωδικός Εξουσιοδότης του domain που κατοχυρώσατε, καθώς και την ΑΚΡΙΒΗ επωνυμία τα οποία δηλώθηκαν κατά την καταχώρηση αυτή. Ο λόγος πολύ απλός. Κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσετε τη μεταφορά του domain σας σε κάποιον άλλο καταχωρητή. Για να γίνει λοιπόν αυτό, είναι απαραίτητα τα δύο παραπάνω στοιχεία. Δεν είστε υποχρεωμένοι σε καμμία περίπτωση να μπαίνετε στην διαδικασία να αποστέλετε ούτε αιτήσεις, ούτε υπογραφές, ούτε οτιδήποτε άλλο για να καταφέρετε να αποκτήσετε τα στοιχεία αυτά. Από την στιγμή λοιπόν που έχετε πληρώσει οποιονδήποτε καταχωρητή για να κατοχυρώσει το domains σας, έχετε δικαίωμα να τα γνωρίζετε εξ' αρχής.

2. Με την αγορά από οποιαδήποτε εταιρία κάποιου πακέτου φιλοξενίας έχετε επίσης το δικαίωμα να γνωρίζετε τους κωδικούς πρόσβασης στην διαχείριση του πακέτου φιλοξενίας και συνεπώς στα αρχεία της ιστοσελίδας σας (FTP Credentials), καθώς και τους κωδικούς των λογαριασμών E-mail, κλπ. Δεν υπάρχει καμμία νομική δικαιολογία την οποία μπορεί να επικαλεστεί οποιαδήποτε εταιρία προκειμένου να μη σας παραδώσουν τους κωδικούς αυτούς. Το μοναδικό που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτό, είναι πως αν προκύψει κάποιο σφάλμα στην ιστοσελίδα ή σε κάποιον E-mail λογαριασμό σας το οποίο προκλήθηκε από εσάς, καμμία εταιρία σαφώς δεν θα αναλάβει την ευθύνη.

Απαιτήστε λοιπόν από όποια εταιρία σας "κρατάει κρυφά" τα παραπάνω στοιχεία, καθώς είναι πολύ απλός ο λόγος: Έχετε πληρώσει για όλα αυτά και συνεπώς αποτελούν ιδιοκτησία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου