Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η τάση "banners / καταχωρήσεις"...

Προτείνουμε την προσοχή στους κατόχους ιστοσελίδων οι οποίοι αναζητούν (ή τους έχει γίνει πρόταση για) τρόπους προώθησης της ιστοσελίδας τους. Υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες αλλά και εταιρίες, οι οποίοι προτείνουν την προσθήκη banner στην ιστοσελίδα τους, προκειμένου να διαφημίσετε την ιστοσελίδα σας. Επίσης, υπάρχουν και οι ιστοσελίδες τύπου online επιχειρηματικοί κατάλογοι οι οποίοι χρεώνουν κάποιο κόστος για μία καταχώρηση της επιχείρησής/ιστοσελίδας σας.

Πιθανή/ Προτεινόμενη λύση:

Πριν προβείτε σε συμφωνία, κάντε μία έρευνα και δείτε, ποιά ιστοσελίδα είναι αυτή, ποιοί/πόσοι οι πελάτες τους?

Βρίσκεται στα αποτελέσματα του Google με κάποια σχετική λέξη όταν την αναζητάτε?
Αν δεν την βρίσκετε πουθενά, τότε πολύ απλά δεν είναι απαραίτητο ότι πρόκειται για απατεωνιά (κάποιες φορές ίσως), αλλά για μία κίνηση η οποία θα κοστίσει, όμως δεν θα βοηθήσει καθόλου την επιχείρηση/ιστοσελίδα σας.

Υπάρχουν τεράστιοι και πολύ γνωστοί online επιχειρηματικοί κατάλογοι οι οποίοι είναι δωρεάν και έχουν σίγουρα 10πλάσια τουλάχιστον επισκεψιμότητα, στους οποίους μπορείτε να καταχωρήσετε την επιχείρησή σας (όχι με banner), όπως Κατάλογος in.gr, Χρυσός Οδηγός, vrisko.gr κτλ.

Υπάρχουν τρομερά λίγες πιθανότητες να βρει κάποιος την επιχείρησή σας, αν δεν γνωρίζει την ιστοσελίδα στην οποία θα καταχωρηθείτε. Το 90% των χρηστών, θα ψάξουν κατευθείαν στο Google για την επιχείρηση που θέλουν. Για να βρει κάποιος την επιχείρησή σας σε μία τέτοια ιστοσελίδα, θα πρέπει να την γνωρίζει και να μπει στην διαδικασία να την ψάξει εντός. Αναρωτηθείτε λοιπόν, ποιές οι πιθανότητες να ψάξει κάποιος σε έναν άγνωστο online επιχειρηματικό κατάλογο και ποιές να ψάξει στο Google?

Αντιθέτως λοιπόν, μπορείτε να αναζητήσετε ιστοσελίδες γνωστές (π.χ. ειδησεογραφικές ιστοσελίδες) και με μεγάλη επισκεψιμότητα για την τοποθέτηση banners αν επιθυμείτε να έχετε κάποιο οικονομικό όφελος. Βεβαίως το κόστος θα είναι μεγάλο, όμως είναι σίγουρα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και πολλές φορές και οικονομική απόσβεση :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου